Oct 3, 2009

One of The Great Moment in Cookiez Life

"Congratulation Enna!"... "Tahniah Enna"...

Those words really meaningful to me.. :) Thanks guys yang sudi wish me for that moment.. Really thanks and do pray for us ever and ever.

Hurm, maybe some people yang tengah  read this entry still blur what is diz about.. (dont marah2 ok)

Actually, on the second day raya, i have a small event (but big event in my life!) that will turn my life ahead.

Dat is | ENGAGEMENT DAY |

[alih bahasa kepada bahasa melayu]

Semuanya berlakutanpa dirancang awal. Hari Jumaat (mlm Sabtu), dia call and inform nak datang rumah raya kedua untuk merisik dan bertunang terus! wawawawa! Terkejut betul dibuatnye.. terus beritahu ayah and other family members (especially my sisters) yang tak balik Keratong lagi.. Macam mana ni.. esoknye dah Sabtu. Lusa nya dah raye. Tulatnye dia dan family nak datang!

Dengan kelam kabut (sambil menenangkan fikiran yg agak serabut) listkan apa yg perlu dilakukan, dibeli, dimasak dan sbg. (seperti bidan terjun!)

Hari Sabtu tu adalah hari yang betol2 memenatkan.. pagi2 pegi pasar Muadzam dgn kakak memborong daging, ayam, sayur dsb untuk makan dihari raya dan hari tunangku.. penoh kereta! hoho..

Balik memborong bahan2 untuk dimasak, terus menuju ke Segamat membeli keperluan untuk barang2 hantaran dsb yang perlu.. Masa tu dah agak tenang fikiran sebab semua yang diperlukan dapat dicari.
:)

Sampai Keratong dah pukul 5 lebih.. hoho! malam raya tu org laen sibuk prepare untuk raye. Tapi terpakselah diri ini menyiapkan barang2 hantaran. :]

Raya kedua, Semuanya berjalan dengan lancar.. Alhamdulillah..
Majlis pertunangan ini agak memuaskan hatiku sebab 2 hari je persediaan dilakukan tapi sangat menggembirakan hati... lalalala... ;~)







No comments: