Oct 31, 2010

* 21weeks of pregnant *

This week pregnancyku dah masuk minggu ke 21. Cepat betol masa berlalu..kire2 dah 5bulan dah ak jd preggymummy. hehe.. even dah masuk bulan ke 5 preparation masih sgt minima. boleh dikatakan 15% je kot. Ada org kate jgn prepare awal2 sgt sbb bby belum matang lagi dlm perut ni. Tp ada jgk yg soh prepare awal cz takut nnt kalo perot dah mmbuyut sgt tak larat nak jln bershopping.. huhu..ntahler. pening jgk. keje aku skrg kalo ader masa terluang aku surf2 kt intenet baca pengalaman2 org kt blog2 diorg yg canteq dan berisi mmbuatkn ak jeles sket sbb ak tak update2 blog ak hehe. Bile dah tgk blog diorg mula la gelabah sket cz byk yg nk kene prepare yg ak tak prepare lagi. so skrg ni ak buat lists apa yg patut disediakan oleh bakal ibu seperti aku ni selain mental dan fizikal. hihi.
Macam2 blog shopping brg bby ak jumpa kt tenet ni. Tp tak tau harga dia affordable ke tak. Anyone yg bc blog ni tau tak mane nk shopping brg bby yg ok area nilai, seremban, bangi, kajang ke...or blog yg jual brg bby yg ok2..

Di samping itu...di saat2 ni, ramai plak kwn2 aku yg dah selamat melahirkan bby.. semuanya nampak happy je.. of course la happy kan cz dpt pengalaman baru utk anak pertama.. 

A big CONGRATULATIONS to my frens Nawal&Bidi for new bby boy Izzul Hakimi, to Lao&Mas for new Bby boy too  Muhammad Danish Iman, to Hida&Husband for new bby gurl Nur Alya Nabilah, Gee&Husband for new bby gurl Nurul Aleeya ...

So happy n excited to update ur news here! =)

Anyway, ak punye journey masih di pertengahan jln. byk lagi yg perlu aku harungi utk join korg punye group. hihi.. Doakan semoga semunya berjalan lancar.. Amin.

No comments: