May 7, 2009

Hari Ni Agak BoSAn..

Salam...

HUmmm... Tadi tengah hari pergi Segamat... Taman Yayasan je. Pergi dengan Fad n Hazimah... sampai2 je terus pergi makan sebab perut2 kami ni sudah menjerit2 dah.. hukhuk.. Makan nasi berlauk dan minum air MILO KURANG MANIS! Total prices RM 5.50.. not very mahal laa.. makan ikan pari asam pedas, 5 biji telur puyuh masak sambal dan sambal belacan sikit... n AIR MASAK sudah semestinya kena ada..
Lepas makan kami pergi kedai sebelah yang menjual buah-buahan... nak cari buah TEMBIKAI! TEpuk2 tembikai tu kononnya nak pilih yang elok... tapi sebenarnya tak tahu pun camane nak detect elok ke tak elok..hihi..juz cukup syarat jer menepuk2.. last2 org kedai tu jugak yang tolong pilhkan... Dapatla 3 biji tembikai yang berharga RM1.80/kg... harga semuanya RM24.50.. oklah tu sebab budget RM35.00..so dah save RM10.50.. huuu..
Lepas tu pergi NIRWANA... Fad nak cari kipas.. tapi harganya agak mahal..then tak jadi beli kat situ.. pusing2 ajela kat NIRWANA..Lepas semua dah bayar barang masing2, kami pergi kedai area kat Tmn Yayasan...nak cari kedai barangan elektrik..pusing2 jumpa satu..masuk2 then pilih2 kipas..Fad beli sebijik kipas RM50.. oklah kot..
Dah settle semua, kami pun balik la ke Selancar semula... I drive kali ni..hihi.. SYOK!SONOK! 80-100km/j je.. huhu..dalam pukul 2.45pm sampai Selancar... hantar hazimah dulu kat umah dia.. sesampai je kami kat kuarters guru.. umah kami... terus pasang kipas baru. WAHHHH... anginnya bagaikan berada di tepi pantai.. HAHAHA!! Kipas baru la katakan...
Sambil tu melayan cerita Upik, Abu dan Laura... best jugakla cerita ni... abis jer cerita ni.. layan pulak cerita LALOLA.. BEST SANGAT!!! hehe... suka tengok cerita ni.. abis cerita ni, layan pulak cerita MERAH PUTEH.. wahaha... tengok tv je sekarang ni.. best jugak life macam ni... rileks je. Tapi kena usaha lagi untuk dapat MORE INCOME for my future life... yeah... CHAYOK!!!

Orite then...
TATA =)

2 comments:

suzie kuteri said...

hmmm best nyer leh tgk tv ptg2...
nak jd cikgu gak la

3nna said...

ha ah syok sebab balik sekolah pukul 2ptg..so boleyla menonton petang2..