May 6, 2009

TomOrroW is HOL daY of Pahang


Salam...

Juz after change my blog skin and some of the criteria.. hehe =) Tmorrow is OFF DAY!! Yeaaa!!! So, no need to go to schooL. I'm such a students pulak coz seronok bila dapat bercuti.. Hurmm but tmorow nak kena pergi Segamat cari present @ CENDERAHATI for Board of my school director.. Peace! You know what is THAt? haha.. i'm not sure is it for fun or what but I need to buy TEMBIKAI untuk diberi kepada Pengetua, n 2 org GPK.. macam pelik tapi itulah realitinya setelah mendapat arahan daripada pengarah projek... haa lupa plak nak bagitahu yang cenderahati adalah bersempena berakhirnya program BULAN BAHASA yang bermula ApriL sampai Mei ni.. bagus aktiviti ni sebab dapat memartabatkan penggunaan Bahasa Melayu terutamanya di samping menjadikan English Language as a second language...
Memandangkan kerajaan sekarang mahu memartabatkan BAHASA MELAYU di persada mata rakyat MALAYSIA jadi eloklah kita menyahut seruan ini dengan menganjurkan aktiviti2 seperti ini di sekolah2, ofis2 dan sbgnya... Like my school, the activities for Bulan Bahasa : BM- esei, pidato, cerpen, peta minda, sajak, teka silang kata, NILAM... BI- Choir, crossword puzzle, creative card, NILAM n etc....
So, this Friday will be held hari kemuncak penutup BULAN BAHASA ni.. I need to manage the prizes for winners! hihi... tak susah sangatla... but all this need the co-op from everyone yang telah diamanahkan menjalankan tugas.. Chayok!
Then hari Sabtu n Ahad mesti balik kampung..hehe. Walaupun kampung sekangkang kera je, tapi apakan daya, still jugak rasa homesick. =p Cam budak kecik pulak. Yelaaa...mana tak homesick...dekat sini (Perwira Jaya @ Selancar) macam kurang maju berbanding kampung (Keratong @ Bandar Tun Razak)... start working here, I feel really appreciate of my HOMETOWN! REALLLYYY!!!!
Huhuuu.. dah panjang pulak melalut ni.. Anyway I feel enjoy writing here...

Orite... till here. OFF .


4 comments:

suzie kuteri said...

mcm best je perasaan jd cikgu

3nna said...

ha ah...mmg best...tapi yg tak bestnye bile dapat anak murid yang mencabar kewibawaan kite..huhu! basor jela banyak2 ;)

Joney said...

bukan yg tak best, first gaji lambat dapat ke?

3nna said...

haha..one part of it laaa