May 24, 2009

What Colour is Interesting to paint my bedroom??


Sekarang ni tengah plan nak cat bilik dengan cat baru..tapi tengah plan nak cat warna apa.. mula-mula tu terbayangkan warna RED VIOLETS (hue/colour) yang paling terang tu combine RED VIOLETS (colour+grey). Tapi bila dipikirkan semula macam nak hijau pulak.. pening2. actually nak tema warming sket. sebab cadar warna biru ada hijau pun ade. Jadi ingatkan nak sesuaikan dengan warna cadar tu. Humm, sesiapa yang drop by my blog here can u please leave some ideas or any comments for this problem? really thanx to whom yang sudi bagi idea.

Below is contoh gambar bilik yang agak memikat hatiku tapi ok ke??




Plan match kan colour:

Pilihan 1
a) Fushia Kiss 7163D
b) Violet Illusion 616P

Pilihan 2
a) Fussia Kiss
b) Cotilition Red

Pilihan 1 or pilihan 2??




2 comments:

Joshua said...

kaler yg pilihan 1 tu lg cantik... sebab cerah... n room akan nmpk lebih besar compare ngan second one. n kalau untuk dinding kayu... lg sesuai warna cerah kot. warna yg bawah pon ok tp quite strong, both colour

3nna said...

umm gud idea.. pilihan satu tu mmg agak berkenan dihati.. yup i think i will choose dat one. one side dinding warna srong tu and the other sides warna smooth tu la.. =)