May 13, 2010

Pertunanganku..

tunang


Hurm..sebelum bercerita tentang persediaan utk mjlis perkahwinan ak, ak nak cerita sikit perihal pertunangan ak yang telah berlangsung pd hari raya Aidilfitri yg ke-2 tahun lepas
(21 September 2009 - Isnin).
Al-kisahnya...majlis pertunangan ak ni dirancang DUA (2) HARI SEBELUM tarikh tunang tu..giler kan?? Pada mulanya nak datang merisik jer..tapi alang2 tu (sebab sedara mare tunang ak ramai nk ikot g merisik)..kitorang pun decide nak bertunang terus.. hahaha! giler sungguh rase.
Sumer tu berlaku pada hari Jumaat..kelam kabut pegi kedai emas ukur saiz jari..plan nak bg hantaran apa..nak masak apa...huahua..pening betul masa tu..
SABTU..
hari ni la paling sibuk sekali..pegi pasar..dahla nak raya..so kenela beli lebih sikit utk mkn masa raya n masa majlis tunang nnt coz time raya confirm kedai byk tutup..lepas pegi pasar..rushing plak pegi Segamat utk beli persiapan tunang ak..beli bekas hantaran..cadar..tirai..etc. nasib baek ader kedai jual bekas hantaran yg dah siap decorate..beli terus! kaler oren..sorry my dear..tak berape canteq..InsyaAllah..utk mjlis kahwin nnt ak akan buat sendiri semua...hope u'll love it.. =) dah settle preparation tu..ak rasa lega sgt..raya pertama relax..then raya kedua bermulalah misi pertunangan yg berlangsung pada tgahari ISNIN..ramai pasukan dari keluarga tunang ak..huhu...happy jer tgk.. ak telah dimake-upkan oleh kwn ak sendiri (tak sempat dah nk pikir mak andam)..tp kawan aku ni berbakat tau dalam bab2 make-up2 ni..boleh jd freelancer mak andam..
dialah Norfadilah Mokhtar.. satu tempat kerja masa jd GSTT dlu..credit to her so much!
(esoknye turn dia pulak tunang!hehe)..
Alhamdulillah..segalanya berjalan dgn lancar..tapi ada satu part yg sgt ak tak dapt lupa...masa mak tunang ak nak sarungkan cincin...susah nk masuk..cz bler tghari jari ak mengembang...panas..huhu..lama tu nk masuk ke jari..mak dah cuak da..then ak ckp tolak cincin tu kuat2 sket..pastu trus masuk jari...
fuhhhhhh legaaaa.... =)
hehe..biler ak igt semula detik2 tu...rasa seronok dan kelakar je.. bersyukur sgt sebab semua berjalan lancar seperti yg dirancang w/pon rancangan ni last minute punya plan..haha..saper2 yang berpengalamn seperti ak ni...kongsila sini...seronok jugak buat kerja last minit ni...
tapi utk WEDDING dont ever do diz..ok.. =)

No comments: