Jan 9, 2011

* Al kisah Scan 3D *



Hehe..

We have the answer! akhirnya terjawab sudah persoalan.. tapi sejauh mane kebenaran scan 3D ni?? 
Baru ni aku pergi scan di Klinik Pakar Wanita Rekha di Seremban. Umm..bayaran dia ok. not too expensive berbanding tmpt lain. Actually tak teruja sgt nk buat scan 3D ni tapi disebabkan ada percanggahan gender baby kami jadi kami terpaksa akur utk menilik gender baby kami ni.

Mari aku story sket.. pada minggu ke-24 aku pregnant, aku telah pergi scan 2D di Klinik Najihah, Nilai.. pergi scan tu pon sbb ramai org kate bile dah masuk 6 bulan da bolay nmpak gender baby. Then dgn tak sabar nye ak n husband pergi ke klinik tu. Bila scan, kami pon tgk skrin yg dipaparkan..agak2 tak berapa nak paham la tgk imej yang wujud di situ. so kami pon bykla bersoal jwb dgn doc di situ. Ukuran kepala baby, ukuran perut, panjang tulang peha, denyut jantung, kuantiti air ketuban n the most penting ialah nak tau gender nye..hihi..then dgn confident doc ckp haa..nampak itu 2 tut tut.. haha (pepaham jela ey).. then kami tnye semula are u sure doc? then doc ckp biase kalau dah nampak ni mmg boley kate tepat. =p jeng jeng jeng.. (actually kami tak kisah pon gender apa..betol tak tipu! hehe) 

Bila dah tau gender ni di kepala otak aku n husband masing2 pikirkan nk shopin barang for baby jenis ape kaler ape n cmne rupernye..hihi..excited coz baru nak stat menyopin time tuh..

Selepas hampir 85% persiapan baby dilakukan means dah masuk minggu ke-30 aku di scan lagi oleh doc di klinik kerajaan kuarters klia.. doc disitu check saiz baby semua..then tetiba doc ckp ni mcm nmpak line je.. (apa yg korg paham??) hehe.. terkejut gak aku tp wat biase je..haha.. bercanggah pulak da dgn result scan 24weeks tu.. aiseymen.. tp masa tu alhamdulillah baby dalam keadaan yg memuaskan..sihat..saiz pon ok..ibu tak mengalami obesiti..berat pon cun2 je naik..hehe.. 

Bermula kisah itulah kami bertekad nak scan 3D. So usha2 tmpt akhirnya kami pergi yg terdekat di Seremban (spt di atas).. register dlm pkul 11pg.. agak ramai la..dlm pkul 2pm dia soh dtg semula..kami merewang di Terminal One.. lunch di situ n jalan2 cuci mata..(letih sket al maklum perut dah membuyung ke depan dgn jayanya ;p).. dlm pkul 2 lebey baru kami sampai di klinik semula.. terus nama ak dipanggil utk scan. uhh.. bedebar.. pesan kat baby byk kali before scan supaya tidak segan mempamerkan gendernya..  akan tetapi masa scan rupanya baby kami agak segan.. dia menutup mukanya dgn tgn..hihi cumel je even tak nmpk muka sepenuhnya..time tu dia tgh hisap jari =) tapi thnx baby coz tak menyorok gender ngn ibu n ayah.. doc ckp ni mcm line..hehe..so apa kah mksud itu? boleh dianggap 99% tepat ke? org ramai ckp boley dipercayai hampir 100% bila wat 3D scan ni.. so we accept it with happy heart.. =) wink2!

Anyway we juz wait n see until diz baby keluar melihat dunia .. huuuu.. Apepon semoga semuanya selamat dan dipermudahkan.. aminn..

1 comment:

Anonymous said...

wow..really2 excited to heard it..hehe..