Apr 8, 2011

* Shaklee Trial Pack on Test *

Baru-baru ni aku berkenan nak cuba supplement yang dapat memulihkan tenaga aku n membetulkan sistem dalaman aku yang tak berapa nak betul dah sejak bersalin dulu. Aku belum makan ala2 ubat jamu pon sebab belum nak lagi.hehe..tp aku nak mencuba yg berasaskan supplement je dulu.. so after survey2..aku tergerak hati nak cuba suplemen dari Shaklee.. so aku pon order la online yg trial set punye. aku order kat Genkimomma & Shaklee.. aku amik set promosi Shaklee Buddy Pack dan suplemen calcium iaitu Ostemarix. Buddy pack ni ade 4 jenis suplemen... iaitu B-Complex, Vit.C, Multivit (Vitalea) dan Alfalfa ~ exclusive for Breast Feeding mom ~ aku memulakan amalan memakan suplemen ni pada 6 April 2011. Semoga suplemen ni dpt mmbantu aku.. insyaAllah dengan kuasaNya..amin..


Credit pic from Genkimomma & Shaklee. Tq. =)

*Ilham dari pembacaan blog ke blog dan antaranya blog anak sedare Alkesah Kehidupanku.. hehe..thanks ye..*

Selain tu aku juga mengamalkan makan pati ikan haruan jenama Maspati dan juga Gamat Healin Zaniton (biru). Orang kate bagus utk pulihkan luka2 dalaman terutama utk org lepas bersalin.

Pati Ikan Haruan plus Gamat

Zaniton

Utk tenaga dan zat besi (iron) aku masih mengamalkan makan kurma 7 biji sehari seperti semasa mengandungkan Aleesya dulu. Never miss tiap2 hari. kalo miss nnt msti disoal selidik oleh mr.husband.hehe..then tidak lupa juga kepada Madu Liar yg dibeli daripada farmasi Watson. hehe..buat as minuman madu..bagus kan madu n kurma ni. khasiat semulajadi yg sgt sedap!

2 comments:

lydzar said...

hehe selamat beramal :)

mana dpt stok kurma time bukan bulan puasa ni eh?

Anonymous said...

saya pun dh habis 12 btl pati ikan haruan maspati ni. kurma pun xpernah miss,nak dpt bukan susah,Kl semua ada