Dec 5, 2010

* Sabtu yang berhabisan poket*

Salam satu Malaysia semua! Hehe..patriotik pulak aku.
Semalam Sabtu, bersamaan 4 Disember 2010 aku n suami pergi berhabisan poket sampai keringla..hehe. Kami plan da lama da sejak pergi fair kat MidValley hari tu.. tujuan utama untuk membeli lagi stok keperluan bakal anak kami nnt. =) sangat seronok dan gembira sebab banyak brg dalam wishlist aku sudah boleh dipotong! Especially yang berat2 punya barang. Thnk u suami.. 

Dibawah ni adalah tempat kami menyoping barang2 baby:

Sweet Cherry Enterprise (M) Sdn Bhd (308103-V)
88 & 90 Jln. PBS 14/4, Taman Perindustrian Bukit Serdang,
43300 Seri Kembangan, Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
.......................................
Disini kami angkut bwk balik stroller n playpen. Kat cni actually bukan kedai tapi tmpat pengedar/pengimport dia..main office la kiranya. takla besar sangat. dlm 2 lot kedai 2 tingkat je. Tapi kalau nak beli barang cni da kene decide nak apa n code,nama barang senua ape. Coz barang2 dia semua dalam kotak. No display2.. dan lagi satu mesti bawak CASH in pocket. Tak dilayan jika nak byr guna any card credit o even card debit. hehe.. tp kelebihan dia stok cni ader byk la.


Malaysia Baby and Mother Online Store
No 1C (3rd Floor) Persiaran Permata
Taman Permata
53300 Selangor
MALAYSIA
.......................................
Kat store One Baby World ni pulak kami sumbat lagi kereta comel kami dengan barang2 besar n kecik. Tengah ada SALE kat kedai ni. Boleh tahan la discount price dia. Yang berat kami angkut ialah car seat. Yang len2 tu yang kecik2 jer.. pillow, storage milk bottle, ice cooler pack, nursing bra, cloth diaper, blanket, face towel and etc. Tapi mmg terus terang rambang mata dibuatnye bile tgk barang2 baby ni. nasibla dah buat wishlist siap2 kalo tidak mesti ada yang keluar list..hehe puas hati la coz dapat angkut brg banyak. so lega sket kepala aku..tak byk sgt da yang dok berlegar2 aku pikirkan pasal brg2 baby ni. Kalau tak serabut jgk aku dibuatnye.
Lepas dah setel shoping barang baby, kami pergi makan tengahhari dulu kat area Keramat..byk jugak kami memenuhkan tangki kami ni..alhamdulillah.. sedap dan kenyang! dan kami bersedia untuk memulakan misi seterusnya.. =)
......................................
Misi itu ialah pergi ke Plaza GM.. hehe.. sesaja cuci mata tgk barang2 borong.. so sesapa yang nak memborong barang2 cenderamata ke..handbag ke..kasut ke..toys ke..baju ke.. n macam2 la yang ader kat ctu (7 tingkat!).

A ride to, a walk across, a generous experience awaits you when you arrive at GM Kuala Lumpur - Heart of Wholesale Centre. Located in the heart and historical wholesale district of Kuala Lumpur’s most sensational wholesale destination opens its doors to you where we promise the passion of today’s fast moving fashion and accessories products such as watches & clocks, custom jewellery, sunglasses, ladies handbags, belt, wallet/purse, undergarments, souvenirs & premium items electronics gadgets, R/C toys, scarf, crystal, exotic items, bedroom essentials services alongside the convenience of everyday shopping.
GM Kuala Lumpur is awarded by The Malaysia Book Of Records as The Largest Wholesale Plaza In Malaysia.
.
.
.
Haha..n yang aku agak teruja ialah nak parking kete..first time experience ni.. nak ke tingkat 8 utk park kete..kete kita mesti naik lif! haha..power btol lif tu..dapat tampung sehingga 2500kg..agak2 kete korang ade lebih berat tu tak? masa dok dalam lif tu cuak2 jgk..tp dia angkut satu2 kete nek tgkat 8 memandangkan space parking dia bermula dari tgkt 8 sehingga tingkat 15 or 16..tak sure plak aku. kami park di tgkat 13. huhu tinggi sungguh! gayat aku.. dah bis round2 ctu..kami tgk jam masih awal..pkul 5.15ptg.. 
Suami tanya ada nak pergi mane2 lagi? ummm..tak tau la nk pergi mana..tetiba suami teringat ader Kuala Lumpur Internatial Motor Show (KLIMS) di PWTC. aku pun ok jela.. On.. Jom pegi.. mak ai..jem tol jln nak ke ctu.tapi sampai jugak kami dalam pkul 6 lebih disitu.. park kete kat Hentian Bas Putra. RM3.00/entry! so cheap la..hehe..
 ........................................................
tapi kami tak terus tuju showcase kete tu..kami pergi ke The Mall dulu.. ehee.. actually aku nak pi cari camera digital memandangkan kami masih belum mempunyai aset itu..tak kisahla price dia coz aku rase standard je harga kat semua kedai even kt Lowyat yang mgkin tgh sesak time tu.. so aku rembat je satu.. camera compact Olympus.. hehe..blue colour.. puas hati! da de camera sendiri..yeay da boley snap gmbar byk2.. =)



Da setel beli..perut lapar pulak.. then apa lagi kami p makan la lagi utk makan mlm but before dat kami p solat dulu kat surau The Mall. Boley tahan ok la surau tu cuma air paip dia slow sket. Maybe sebab ramai kot time tu.. Then kami pusing2..cr tempat makan..tup tup kaki kami menjejak Kenny Roger Roaster..huuu..kosongkan poket lagi.. tapi tak kisahla..janji sedap. hehe.. hampir pkul 10 baru kami keluar dari The Mall tu.. showcase tu tak sempat nak g..n lagipun kene bayar nak masuk situ.. RM20/entry tak silap.. so kami rase rugi kalo masuk sbb da pkul berapa masa tu..cam tak berbaloi je.. so mybe we will get there again on Tuesday..maybe la..kalo aku larat..hehe..
......................................
 Tuptup drive balik ke Nilai..sampai rumah dalam puklu 11 lebey..
Alhamdulillah..PUAS BERJALAN!
=)

No comments: